Ostatné jedlá,  RECEPTY

Kuracia pečeň s jabĺčkami

POTREBUJEME:

  • 1 kg kuracej pečene
  • 2 jabĺčka
  • 2 červené cibule
  • domáca masť, maslo, vínko (biele,červené), klinčeky, kokosový cukor
  • mungo klíčky (voliteľné)

POSTUP:

Na domácej masti orestujeme pečeň. Medzitým si očistíme a nakrájame na krúžky/mesiačiky obidve cibule. Keď je pečeň orestovaná, pridám najprv cibule, premiešavam … Medzitým si ošúpem jabĺčka. Šupky (nabok a spapať 😉 a jabĺčka si nakrájam podľa seba (ja som dala na mesiačiky). Nechám pod pokrievkou spolu variť (pečeň + cibule + jabĺčka). Keď sa mi vytvorí viacej šťavy, pridám oheň a podlejem vínkom, šupnem tam 1 PL kokosového cukru a maslo (od oka) Nechávam poriadne prevrieť, nech sa spoja chute a odparí prebytočná voda cca 10 min. Na záver pridám mungo klíčky (voliteľné). Hotovo. Netreba ani žiadne korenie 😉 ani soľ !

Nič iné k tomu nekonzumujeme. Je to ako oddelená strava. Čiže bez sacharidov (pečivo, ryža, zemiak) Je to tak ľahšie stráviteľné a pri každom jedle vnímam skôr to, aby som ho konzumovala v pokoji (bez TV, mobilu) pretože ako pôsobí jedlo na mňa, keď ho prijímam v strese, „za pochodu“, pri práci .. Keď si uvedomíš, že na tých 5 minút, čo to zješ, všetko ostatné môže počkať 😉 skús ..

Alternatívne možnosti:

  • rovnaký postup, avšak namiesto jabĺčka tam pridám nastrúhaný alebo na krúžky pokrájaný PETRŽLEN (uvarený petržlen je sladučký, takže tá kombinácia chuti sa krásne dopĺňa)
  • namiesto jabĺčka môžeš dať HRUŠKU

One Comment

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.