Polievky,  RECEPTY

ŠOŠOVICOVÁ polievka

Aspoň raz do mesiaca robievam strukovinovú polievku, aby sme prijímali komplexnú stravu. Ja robievam polievky bez zásmažky. Čistá chuť z čerstvých surovín, voda a koreniny.

POTREBUJEME:

  • 200g surovej šošovice v sáčku
  • 1 konzerva (400g) fazule v slanom náleve – v zložení nech je len fazuľa, soľ a voda
  • 1 biela cibuľa a 2 – 3 cesnaky
  • 5 – 6 ks mrkva
  • 3 – 4 ks petržlen s vňaťou
  • bobkový list, soľ a čierne korenie, príp. mix korenia, korenie „polievočka“ – je ako vegeta ale bez soli, konzervatov a chémie.

POSTUP:

Šošovicu večer predtým (ak idem robiť polievku ráno) namočím do hrnca, v ktorom sa bude polievka variť. Ku šošovici pridám celé čierne korenie cca 3 – 5 ks a rovnaké množstvo bobkových listov. Zalejem vodou tak, aby keď šošovica nabobtná, bola stále vo vode.

Na druhý deň ku nabobtnanej šošovici pridám nakrájanú mrkvu, petržlen, celú cibuľu (rozpoltenú na 2 časti), ošúpané strúčiky cesnaku, mix korenia, korenie „polievočka“ a čerstvú petržlenovú vňať. Varím, kým sa neuvarí zelenina. Do hotovej polievky pridám fazuľu z konzervy, prípadne dochutím.

One Comment

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.