Ostatné jedlá,  RECEPTY

Cuketa, špargľa, hrášok

Opäť moja obľúbená cuketa 😉 Tentokrát v inej kombinácii. Tento recept je vhodný napríklad po tréningu – večer, keď sa chceš najesť, no nechceš, aby ti bolo ťažko. Alebo napríklad na obed, keď potrebuješ pracovať a nechceš, aby ťa obed odpálil, ale práve naopak.

Ja som si toto jedlo dala dnes na obed, pretože potrebujem pracovať, čo znamená, že mozog musí „fičať“. Žalúdok som uspokojila a som plná energie 😉

POTREBUJEME:

  • 1 cuketa
  • špargľa (cca 5 – 6 ks, podľa seba)
  • hrášok
  • olivový olej
  • sušené alebo čerstvé paradajky (voliteľné)
  • slané kešu
  • cesnak

POSTUP:

Špargľu si uvarím v osolenej vode. Varím kým zovrie – al dente, čiže nejakých 5 – 6 minút. Medzitým si na olivový olej šupnem postrúhanú celú cuketu – restujem, kým chytí farbu. Následne pridám špargľu, hrášok, sušenú paradajku a prelisovaný cesnak. Premiešam a dám na dosku. Na to posypem už len kešu a papám 😋. Nedávala som ani žiadne korenie, nie je potrebné.

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.