Polievky,  RECEPTY

Zeleninová polievočka

Zeleninová polievočka sa dá vyskladať z rôznych druhov zeleniny, no tá moja má rovnaký základ. A tak, ako ani ostatné polievky, ani túto nezahusťujem. Je to čistá chuť zeleniny a byliniek.

ZÁKLAD zeleninovej polievky sú:

  • olivový olej, 1 nastrúhaná mrkva, 1 cibuľa a pórik + soľ a zázvor

OSTATNÉ INGREDIENCIE sú:

  • MRKVA, KALERÁB, ZELER, KEL, PETRŽLEN, HRÁŠOK, PÓR, KARFIOL, ZELER, KUKURICA, BROKOLICA – podľa chuti

POSTUP je rovnaký, nech si zvolím akúkoľvek kombináciu zelenín.

Postrúham si jednu väčšiu mrkvu a pridám ju na olivový olej spolu s cibuľou, pórikom a nastrúhaným zázvorom. Osolím a premiešam, nechám ich spolu 2 – 3 minútky tak dosklovita.

Potom pridávam všetky druhy nakrájanej surovej zeleniny, ktorá sa varí rovnaký čas. Ku zelenine pridám koniec surovej papriky, celé čierne korenie 4 ks, čerstvú petržlenovú vňať, soľ, muškátový oriešok, chilli (kto má rád) a korenie polievočka .

Varím, kým je zelenina mäkká a nakoniec tesne pred koncom pridám hrášok, či kukuricu (z konzervy) stonkový surový zeler, alebo ešte surový pórik. Do polievočky na tanieri ozdobím ešte čerstvou petžlenovou vňaťou, či kôprom – podľa chuti 😉

One Comment

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.